Valborg

Idag är det Kungens födelsedag, och folk firar med brasa och alkohol.

Men idag så jobbade jag från 16:00 - 22:00 (arbetar som Personlig assistent) så kom hem nyligen och känner inte för att fira Valborg även om kompisarna tjatar om att man ska med och grilla och dricka lite, men det varken vill jag eller pallar jag göra.

Men imorgon så blir det intressant och spännande, jag ska ju på New age mässa (Sveriges största) och det är mer än 250 utställ och bland dom är vi från citykyrkan med på plats och skall tala med folk om Jesus och vittna och be. Det håller på hela helgen så jag kommer med lite uppdatering senare om det :)


Bless !

Klara kyrka

Idag så var jag på ett möte i Klara kyrkan i stan, Där Johannes Amritzer predikade. Han talade om dom hemlösa i vår stad och att alla har en plats vid Jesus bord o.s.v det var en del hemlösa där och vi talade med en speciellt, jag och Markus fick höra hans historia att han var från Dalarna och hade hamnat här i sthlm och bodde vid ett härbärge på söder men en kväll så somnade och då hade någon tagit hans mobil och pengar och ett nytt busskort, så han hade inga ägodelar kvar men hade börjat gå till Klara kyrka sen så sa han att han hade smärtor i nacken och inte kunde röra den fritt, och då så frågade Markus om det var okej om vi fick be för han direkt på plats utanför kyrkan innan vi skulle gå in och. Det ville han gärna och vi bad för honom och talade till smärtan att lämna i Jesu namn, när vi hade bett klart frågade vi honom om han kände något? så han började röra på nacken fram och tillbax och på sidan sen sa han -Det är mycket bättre jag kunde inte röra mig alls åt sidan som förut !, men sen så frågade vi om det var fullständigt helat? och då sa han - Ja men jag har faktiskt inte ont längre Ära vare Herren !

Sedan efter nån timme så kom han fram till oss i kyrkan och frågade om vi kunde be för hans hand också som var stel och inte var svår-rörlig, då så talade vi till smärtan där också och fullständigt helande i Jesu namn och direkt så blev han botad ! Gud är så god och mirakler sker verkligen hela tiden !


Profetia om Jesus Kristus lidande från Gamla testamentet

Jesaja 53

1Men vem vill tro vårt budskap! Vem vill lyssna? För vem ska Gud uppenbara sin frälsande kraft?

2För Gud var han som ett färskt, grönt skott, som sköt upp från en rot i en torr och steril mark. Men i våra ögon var han inte på något sätt tilldragande. Det fanns ingenting hos honom som behagade oss.

3Vi föraktade honom och övergav honom, han var en sorglig syn, drabbad av lidande! Vi vände honom ryggen och såg åt ett annat håll när han gick förbi. Vi avskydde honom och förstod inte vem han var.

4Ändå var det vårt lidande han bar och våra sorger som tyngde honom. Vi trodde att hans lidande var ett straff från Gud för hans egna synder,

5men det var för vår skull han blev sårad och slagen. Han blev misshandlad för att vi skulle få frid. Han blev straffad, men vi blev friade! I hans sår finns det helande för oss!

6Det var vi som gick vilse som får. Det var vi som lämnade Guds stigar för att gå våra egna vägar. Ändå lade Gud alla våra skulder och synder på honom!

7Han var pressad och plågad, men ändå sa han inget till sitt försvar. Han var som ett lamm, som förs bort för att slaktas. Och som ett får står tyst när man klipper det, så stod han tyst framför dem som dömde honom.

8Från anklagelser och rättegång förde de bort honom för att dödas. Men vilka bland folket insåg den dagen att det var deras synder han dog för? Vem förstod att han led i deras ställe?

9Han begravdes som en brottsling i en rik mans grav, men han hade inte gjort något brottsligt, och han hade aldrig sagt ett ont ord.

10Men det var ändå Herrens plan att krossa honom och lägga detta lidande på honom. När han väl har offrats för synden, ska han få många arvingar. Han ska få liv igen, och Guds plan ska ha framgång genom honom.

11När han ser resultatet av sitt lidande ska han känna sig tillfreds. På grund av vad han, min rättfärdige tjänare, har gjort ska många bli rättfärdiga inför Gud. Han ska bära alla deras synder.

12Därför ska jag ge honom all den ära som tillkommer den som är stor och mäktig, för han har gett sitt liv i döden. Han betraktades som en syndare när han bar mångas synder och ingrep för deras skull och bar fram deras sak inför Gud.


Bön

Himmelske Fader,
Jag ber att just nu för dom som ser det här
Att dom skall få en Intim relation med dig genom Herren Jesus Kristus
Som har burit deras bördor och sjukdomar och som tog på sig all deras synd på korset, så att dom verkligen kan förstå vad din käre Son har gjort för oss. Jag ber också att dom skall få uppleva och ta emot "Hjälparen" - Den Helige Anden, som du har utgjutit över oss som tror, så att dom kan få                uppenbarelse om Sanningen själv i Jesu Kristi underbara namn. Amen !Må Gud välsigne er alla rikligt och Frid vare över er Ande i Jesu namn !Playset

Playset-City kyrkans ungdomsgård, Det är ett av city kyrkans arbete där vi arbetar med att nå ut till ungdomar.

Varje Fredag så är vi ca 15 st från city kyrkan som är mellan 20-30 år som går ut till "Plattan" i T-centralen och talar med ungdomar och inbjuder dom till våran ungdomsgård där dom kan hänga och fika,spela spel,umgås, vi har även ibland lekar och vittnesbörder, uppträdanden m.m. Det är väldigt mycket folk som är där med olika bakrunder, åldern på ungdomarna är mellan 14-20 som är där. Vi får verkligen se Gud verka där med mirakler och folk blir frälsta och rörda när vi talar om hur Jesus har påverkat våra liv.

Senast så talade några av oss på playset till ungdomarna om att vi från Bibelskolan hade varit i Etiopien där vi var med ett team som heter Mission in Focus och där arbetet var att nå ut med Evangeliet i byarna och att sista kvällen var det så mycket som ca 100 000 på ett möte, det var ett stort fält med en scen och det var vår bibelskole klass som sprang runt och bad för folk, där dom fick se Anden falla starkt över folk som blev frälsta,upprättade,helade-botade,Fick en Relation med Gud. Och då berättade dom enskilt hur dom fick se Gud manifestera sig och mirakler skedde och försökte berätta att det även kan ske här och nu i Sekulära landet Sverige. Så då frågade en av oss om någon var sjuk och ville att vi skulle be för dom, Då så var det en ung kille som har varit döv på ena örat och ville Tro på att det kunde ske och då när man lade handen och bad för honom så direkt så blev hans hörsel fullständig mitt på ungdomsgården framför ca 50 ungdomar som inte är troende. Hans reaktion var att han bara stog och var helt chockad och fattade inte vad som hade hänt men sade - Jag kan höra !, sen så efter det blev en ung tjej med jobbig bakrund frälst efter att varit på ungdomsgården i 2 års tid och två Ortodoxa killar blev Andefyllda !

I Markus 16:17-18 så står det:

"Tecken ska följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor. De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska."
http://www.cks.se/nyheter/2009/11/30/playset-%E2%80%93-en-plats-av-mirakler/

Evangelisation i Rinkeby

Jag går på en Bibelskola i Citykyrkan i sthlm, där vi får undervisning och lärljungaträning. Alla i min klass är hungriga för Jesus och att förkunna Evangeliet, Jag och 2 killar i klassen som heter Marcus och Karl är lite av ett team där vi tillsammans försöker nå människor i Stockholm och vi träffas en gång varje vecka och ber ca 3-4 timmar för varann och för Sverige och världen. Sen så drar vi iväg på allt där vi kan få tillfälle att predika och be för folk, vi är ganska unga men vi är hungriga för Jesus och vill Förkunna Guds ord och tala om vad Gud har gjort i våra liv, Så Vi har gjort och gör en del tillsammans som att träffa Mormoner där vi diskuterade om skillnader och likheter men också försökt förklara vad vi tror på och vad Guds ord säger, sen har vi varit på Kropp o själsmässa (Sveriges största New age mässa i Solna Hallen med 250 utställningar) i höstas. Vi ska dit nu igen nästa vecka den 1-2 maj och hålla seminarier och ha ett utställ. Sen så har vi börjat i Rinkeby sedan igår med sammarbete från Rinkebys Internationella Kyrka där dom har musik med högtalare och mikrofon där man kan vittna och ett flaggbord med över 100 olika länder med traktat om Jesus på olika språk mitt på Rinkeby Torg (se bild) ->

Rinkeby

New age mässan


I'm praying for you !

Hittade en Artist som är en Kristen rappare med grymma låtar och väldigt bra texter.

Lecrae - Praying for you


Chipet börjar sakta men säkert accepteras

Skrev tidigare om RFID-chipen som skulle komma, nu har det börjat smyga sig in i i vår tidsålder där allt ska gå så snabbt och effektivt som möjligt, där du i början kan ha det för att lokalisera någon eller sätta på datorn,handla och sedan kommer det väl användas som ett identifikations medel o.s.v

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=209030

What does this all mean? In layman’s terms, RFID chips are the equivalent to IDs we may carry with us in our wallets or purses. What makes these chips so incredibly dangerous is their accuracy and size. RFID chips are currently being employed in products such as tires, clothing, electronics, etc., so as to track delivery and confirm locations of shipment. There are already human chips available to help aid those with severe illnesses where quick identification is a necessity. We can only begin to imagine how far RFID technology will reach. Regardless whether or not we have chips injected directly into our bodies; the clothes we wear and the electronics we possess will all become trackable. If this is does not alarm you, consider an alternative approach. Imagine RFID chips being the sole method of identification. Considering that roughly 70% of all U.S. currency is electronic, who is to say this number will not jump to 100%. With this scenario in mind, it is not difficult to imagine RFID chips directly linked to our banking systems. Imagine yourself in a desperate need to pay off your taxes for example. Now picture the IRS having complete control over inputting a sequence of codes to either deduct money through your chip or completely turning it off. This world I ask of you to envision is not a dream; instead, it is a glimpse of a totalitarian government controlling its citizens as if they were no more useful than a robot performing monotonous tasks day after after, year in year out. This may be the world of the future.

What do you think?Den här låten beskriver sig själv

Man mår bara bra när man hör den här :)

Här är en del svar om varför Jag tror :), Bättre TRO än att inte tro brukar jag säga !

http://i248.photobucket.com/albums/gg170/Fridsfurste/th_jesus77.gif

Ibland frågar folk vad fick dig att börja TRO?

Så jag tänkte berätta att det finns hundratals anledningar att just TRO och jag tänker ge Citat på varför
Rom 1:17 Den Rättfärdige skall leva av Tro

Man kan leva ett liv i utsvävningar av Alkohol och festande, man försöker finna nöjen i livet för att tillfredställa sig själv. Men man kommer alltid ha ett tomrum inom sig som inte är fyllt och det beror på att människan är skapad för gemenskap med Gud.

Han skapade alla folk från en enda människa och spred ut dem över hela jordens yta. Han bestämde människornas tider och stakade ut deras gränser.
Hans syfte med allt detta var att de skulle söka Gud, och kanske hitta vägen till honom och finna honom. Han är nämligen inte långt borta från någon av oss. För det är i honom vi lever och rör oss och existerar. Apg 17:26-28 (BOKEN)
Allt har han gjort skönt i sin tid. Också evigheten har han lagt i människornas hjärtan. Predikaren 3:11


Han vet vem du är redan innan du blev till
Dina ögon såg mig när jag ännu var ett outvecklat foster. Psaltaren 139:16

Säljs inte fem sparvar för två öre? Och inte en enda av dem är bortglömd hos Gud. Ja, till och med alla hårstrån på ert huvud är räknade. Var inte rädda. Ni är mer värda än många sparvar. (Jesus i Lukas 12:6-7).

Han
är den ende som kan ge dig fullständig Frid.
Frid lämnar jag efter mig åt eder, min frid giver jag eder; icke giver jag eder den såsom världen giver. Edra hjärtan vare icke oroliga eller försagda. (Joh 14:27)

Det finns ingen frid för de ogudaktiga, säger min Gud. (Jes 57:21)

Gud har gett dig valet att välja honom eller ditt liv som du nu lever, så när du närmar dig honom så närmar han sig dig.
Närma er Gud, så skall han närma sig er. (Jak 4:8) 

Herren är nära alla som åkallar honom, alla dem som åkallar honom i sanning.
Han gör vad de gudfruktiga begär, han hör deras rop och frälsar dem. 
(Psa 145:18,19)

Gud söker dig, allt ligger öppet för honom och han söker efter den som vill ge sitt hjärta till honom
Herrens ögon överfar hela jorden, för att han med sin kraft skall hjälpa dem som med sina hjärtan ger sig hän åt honom. 
(2 Krön 16:9)

Så när man är frälst (som betyder Räddad för dom som undrar) så är det naturligt att tala om Herren för vad han har gjort genom sitt lidande på korset där han tog ALL vår synd och sjukdom som han bar för dig och mig.
Ty detta budskap om korset är en dårskap för dem som blir förtappade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft. 
(1 Korinth 1:18)

Och det är Nåden som Gud har gett oss genom Jesus Kristus som är en gåva för var och en som tror på Honom
Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det. (Efe 2:8)

Så Jesus kom för att Rädda och uppsöka dom som var/är förlorade och betala deras pris sådan Nåd är oförtjänt !Jesus: Människosonen har kommit för att uppsöka och frälsa det som var förlorat. (Lukas 19:10)

Så hur kan jag då som Kristen skämmas för det budskapet som räddar både dig och mig om du bara vill TRO !
Jag skäms inte för evangelium. Det är en Guds kraft som frälser var och en som tror. (Rom 1:16)


Kan man bevisa att Gud finns? Kan du bevisa att Gud inte finns?


1. Vad skulle du godta som bevis för Guds eviga andliga existens?

Låt höra!

Våra ytterst begränsade materiella sinnen kan uppfatta endast en ytterst liten del av det totala frekvensområdet och är därför ofullkomliga, medan Gud är fullkomlig och bortom våra fysiska sinnens uppfattningsförmåga.

Det fullkomliga kan inte uppfattas med något som är ofullkomligt!
2. Innan du börjar avkräva konkreta bevis för Guds personliga medvetna existens, kanske du kunde börja med dig själv, att för oss andra bevisa existensen av ditt eget medvetna Jag!

Hur ser ditt medvetna Jag ut, du som lever och bor inne i din materiella kropp, individen som upplever omvärlden via ditt fysiska skal?

Kan du konkret bevisa för oss ditt innersta medvetna Jag?

Nähe...inte?

Så varför avkräver du då konkreta bevis för Guds medvetna Jag, när du inte ens kan bevisa ditt eget medvetna Jag?

Hmm...

Frånvaron av fysiska bevis för Gud motbevisar inte Hans andliga existens, lika lite som frånvaron av fysiska bevis för ditt medvetna Jag skulle motbevisa att du finns i din kropp!
3. Du själv är ett bevis för Guds existens!

Varför?

Jo, eftersom ditt medvetna Jag inte skulle kunna existera utan dess källa; Guds Jag!
4. Det Kosmologiska Gudsbeviset är ett bevis för Guds existens:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cosmological_argument
5. Vad skulle det göra för skillnad för dig personligen, i ditt egna liv?

På vilket sätt skulle ditt liv förändras, om du fick obestridliga bevis för Guds personliga existens?

LÅT OSS HÖRA!
6. Man kan aldrig bevisa eller övertyga en hårdnackad ateist någonting om Gud eller det andliga, eftersom han är andligt blind!

Ungefär som att försöka bevisa färger för en blind!

Även om Gud så ställde sig mitt framför ögonen på ateisten, så skulle inte ateisten fatta att det var Gud, eftersom ateisten inte har en susning om Guds andliga natur och andliga energier!
7. För övrigt har du ju själv inga som helst konkreta bevis för det absurda flummet att universum skulle ha trollat fram sig själv från tomma intet och sprängt sig själv i bitar likt en självmordsbombare, men ändå, DU TROR helt blint på Big Bluff!

Detsamma vad gäller evolutionsteorin, DU TROR på fullt allvar på "evolutionen", trots att det inte finns några som helst bevis för att nån stackars bakterie någonsin skulle ha ploppat fram från livlös materia och sedan börjat flumma fram till Människan, vilket ju dessutom är sjukt vrickat ologiskt!

DU TROR bara blint på att Jordens inre skulle bestå av en solid het järnkärna, utan några som helst konkreta bevis för det!

DU TROR att den omedvetna geléklumpen i din skalle, modemet mellan själen och den fysiska kroppens sinnesorgan, utgör ditt eget kära medvetna levande Jag, trots att inga som helst bevis finns för detta absurda påstående!

DU TROR att det är Jorden som kretsar runt Solen, trots att det inte finns ett endaste litet konkret bevis för det!

SLUTSATS?

Ja, uppenbarligen behöver du INGA KONKRETA BEVIS för att på fullt allvar kunna tro på saker och ting!

Alltså är det inte där skon klämmer, att du skulle behöva konkreta bevis för Guds existens, för att du ska kunna tro på Honom...nej...DU VILL HELT ENKELT INTE TRO PÅ GUD!

Eller hur?


(Taget från Flashback)

Jesus är Gud i form av en människa

En målare som bara är känd genom sina motiv - om ingen vet hur hans ansikte ser ut - kan komma till sin utställning utan att någon känner igen honom. Där kan han gå runt och lyssna till människornas kommentarer och, om han är en duktig konstnär, lapa i sig de berömmande orden. Han kan se ut som vilken besökare som helst, men i själva verket är det han som vet allt om tavlorna. Om han håller ett föredrag om sin konst så är det definivt värt att lyssna, för den som vill kunna tillgodogöra sig konsten på bästa sätt. Gud kom en gång ner till sin skapelse i form av en människa och gick runt och mötte några av besökarna. Han höll till och med ett antal föredrag om sin konst, och han visade i handling hur man bäst förhåller sig till konsten. Han kallade sig för Jesus, och föredragen och i princip hela hans vandring finns nedtecknade i Bibeln. Jesus liv och lära är den mest konkreta vägledningen till konstverket skapelsen.

Gud älskar oss människor så mycket att han lovat att om vi bara "tror på honom", dvs. accepterar att det är han som är konstnären - låter honom få vara Gud - så ska vi inte behöva ta de fulla konsekvenserna av våra fel. Han har sagt att han ska skapa en ny himmel och en ny jord, där inga fel och brister finns. Till den världen får alla följa med. Men det är som sagt frivilligt.


Led oss till korset Fader !

Efesierbrevet 2:8 Genom hans nåd är ni frälsta därför att ni tror på Kristus. Och er tro kommer inte genom egna ansträngningar, den är en gåva från Gud.


I'm Calling out to you !

All around the world,There's people in need Wherever you are Wish I had a million hands, so I could reach out to all of you


RSS 2.0