Dårskap?

Många undrar varför man ska vara religiös?
Det handlar inte om Religion utan Relation med Gud !

"Herren kallade mig redan i moderlivet, han nämnde mig vid namn redan i min mors sköte." (Jes. 49:1)

"Men på er är också alla huvudhåren räknade." (Matt 10:30)

Gud skapade dig och mig med en fri vilja.

Han hade redan kallat dig i moderlivet att följa honom och göra hans vilja, Men han tvingade sig inte på dig utan han
ville att du av egen vilja skulle söka honom och lägga ditt liv i hans händer och förtrösta på det han har för dig.

För han valde att låta oss komma till tro på honom genom fri vilja, han skapade inte oss likt robotar som måste lyda. Nej han är ingen diktator han är en Kärlekens Gud, likt en Far som bara vill ha gemenskap med sin Son.

Men vi ärver olika beteenden och anlag via gener från föräldrarna. På samma sätt har alla människor i sina gener en benägenhet att synda och detta sträcker sig långt bakåt i tiden, ända till de första människorna Adam och Eva som vi alla är släkt med. På grund av synden är gemenskapen med Gud bruten. Människan är genom sitt sinnelag Guds fiende.

Jesus kom och tog bort fiendskapen mellan Gud och människa när han bar våra synder på korset. På samma sätt som alla människor genom Adam hamnade i syndens och dödens välde, så får alla genom Jesus Kristus rättfärdiggörelse och liv. På grund av vad Jesus uträttade på Golgata kors kan var och en få syndernas förlåtelse, upprättelse, gemenskap med Gud och evigt liv.

Frälsningen är Guds gåva som ges åt var och en som tar emot Jesus som Frälsare. Jesus gör allt nytt. Vi tar emot frälsningen genom vår tro på Kristus. Den som tror och blir döpt skall bli frälst.


Kommentarer
Postat av: Maria

Hej Amir. det är stor stor skillnad på att vara religiös och att vara en troende kristen. Folk missuppfattar orden här. Jag är inte religiös, säkerligen inte du heller.

Religionen dödar men Jesus räddar.

Hälsn Maria

2010-02-06 @ 10:29:45
URL: http://www.jesuslever.eu/gospel/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0