Guds menade plan

Gud skapade inte en viljelös människa som automatiskt skulle göra Guds vilja som en robot. Gud hade från början en högre plan för människan. Han ville ha innerlig gemenskap med människan som han skapat. Gud ville se vem som verkligen älskade honom!

Alltså skapade han Adam med den fria viljan. Eftersom vi är släkt med Adam hamnade hela människosläktet under syndens välde när Adam och Eva bröt med Gud.

 

Men vi har fortfarande fri vilja och möjlighet att uppleva ett liv i seger över synden tack vare vad Jesus uträttat för oss! Men Herren tvingar inte någon. Han vill ha gemenskap i kärlek. Han vill att vi med vår egen vilja kommer till tro på honom, Bibeln ger många exempel på då Gud prövar människans kärlek. När vi tyr oss till Herren och håller ut under prövningen fördjupas vår kärlek till honom.


"Se Herrens arm är inte för kort, så att han ej kan frälsa, och hans öra är inte tillslutet, så att han ej kan höra. Nej, det är era missgärningar som skiljer er och er Gud från varandra, och era synder döljer hans ansikte för er, så att han inte hör er." (Jesaja 59:1-2)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0