Svar, del 1

Tack för frågan !
Det är en vanlig fråga med olika teorier, Men om man ser på det så här,

När Gud skapade världen såg han på det och såg att allt var gott talar 1 Moseboken om.

Sedan kom synden in redan från allra första början När människan skapades, Då ormen lurade Eva och hon åt då från trädet som hon också gav Adam att äta, genom det så blev konsekvensen synd, Adam och Eva var de första människorna som Gud skapade och Bibeln gör klart att vi alla härstammar från dem. Eva blev moder till  allt levande (1 Mos. 3:20) och i Romarbrevet förklaras att när Adam syndade kom synden in i hela  människosläktet.

När då vi alla föds in i synden så råder ondskan på vår Jord genom våra handlingar och val, Eftersom Vi inte har gemenskap med Gud, och eftersom Gud inte tål synden.

I dagsläget dör folk av svält och fattigdom, därför är det väldigt vanligt att folk som inte tror skyller på Gud för all ondska som sker, när vi igentligen måste tänka på var problemet ligger är ju i dig och mig, Människan har påverkat sig själv genom tiderna vi hjälper inte varandra, Kolla på i Europa bland annat som lever i överflöd av pengar då alla lever i snitt medel och till och med bättre än så, medans Asien och Afrika, Sydamerika och delar av Usa lever i stor utsträckning av fattigdom.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0