Bibelskolan

Yes nu har jag gått 1 år på Ibios Bibelskola i Citykyrkan sthlm !

Det var ett väldigt lärorikt år och man har både vuxit i kunskap och relation med den levande Guden, jag har lärt mig att se Guds ord på ett annat sett, har även studerat Teologi och Kyrkohistoria. Det finns massor att berätta både om gemenskap och betjänande och upplevelser o.s.v men det blir en lång lista :D. Jag har fått ut väldigt mycket av det här året och är väldigt nöjd. Så nu blir det jobb under sommaren och får sen se Vad Herren har för mig kanske blir det ett 2:a år i Bibelskolan eller kanske UMU eller OM resor vem vet ....

Här är en reklamvideo för IBIOS:

Se också www.ibios.se


Lögnen från Eden av: Hans Wirgin

"Lögnen från Eden"

En dikt om New age av Hans Wirgin

Den listiga ormen från Eden
har klätt sig i bländvit skrud
och talar förföriskt om freden;
New age basunerar han ut.

Med skenfagert tal om kärlek
och kosmisk samhörighet
bedrar han och lurar världen
och kallar det nyandlighet.

Men frågan är ändå den samma
som i Edens lustgård den var:
"Har väl Gud det sagt?" har blott hamnat
på en lömskt kultiverad estrad.

Han talar om gyllene tider
när gränser allt mer suddas ut.
Sitt ogräs i åkern han sprider
i församlingens sista minut.

Han svävar i farlig närhet
av Sanningen i Guds Ord.
För en kristen än viktigare är det
att av insiktens olja bli smord.

För nu samlas länder tillhopa.
Nu enas världen till sist.
När "syndens man" sig utropar
till gud, är det Antikrist.

Så den listiga ormen från Eden
gör en märklig charad, minst sagt
när han storstilat upphöjer freden
för att hatet och våldet ge makt.


Värd att lyssna på det är otrolig text !

Det här måste ses och lyssnas videon igenom för det är den värd, snubben rappar om Jesus liv på typ 5 min !

Gör ett besök på denna hemsida

Denna hemsida har riktigt fina vittnesbörd, läste en del av dem och blev väldigt rörd :)

http://www.gudslangtan.se/

:)

Om Gud hade ett kylskåp, skulle dina teckningar sitta där.
Om Gud hade en plånbok, skulle ditt foto finnas i den.
Gud skickar blommor till dig varje vår, och en soluppgång varje sommar.
När du än vill prata, lyssnar Han.
Han kan välja att bo var som helst i universum, och Han väljer att bo i Ditt hjärta.Från http://kristendom.blogg.se/ - mycket bra förklarat !

Kommentar: "haha fyfan vad lamt....hur fan kan ni tro på något sånt ni är helt sinnessjuka

Kommentarer i den här stilen har varit vardagsmat för oss, ända sedan vi startade bloggen. Som Kristen får man varje dag tacklas med motstånd från alla håll. Enligt vissa är man ”hjärntvättad” och andra ”sinnessjuka”. Man söker en ”trygghet” för att man är ensam och svag. Man är dum i huvudet som tror på någonting som en gubbe skrev ihop för flera tusen år sedan. Man tror på sagor. Gud är en nallebjörn man kramar om när man mår dåligt. Man låser in sig i ett rum med fyra väggar och lever i sin egna lilla bubbla. Listan kan bli lång.

Gud varnade oss för det här. Han visste att Hans skapelser skulle gå förlorade och att världen skulle hata oss för Hans namns skull

Om världen hatar er, skall ni veta att den har hatat mig innan den hatat er.
Matt 15:18

Saliga är de som blir förföljda för rättfärdighetens skull, dem tillhör himmelriket. Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull. Gläd er och jubla, ty er lön är stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeterna före er. Matteus 5:10-12


Och ni skall bli hatade av alla för mitt namns skull. Men den som håller ut intill slutet skall bli frälst. Matteus 10:22

Herren utrustar oss och formar oss så att vi kan ta oss igenom dessa motstånd, men vi klarar det inte utan Hans hjälp. Han fick själv gå igenom det och blev spottad i ansiktet för Sanningen. Dom tidiga Kristna blev torterade, våra förfäder slaktades för tron. Allt för vår Herres skull! För att vi ska bevara tron och aldrig släppa taget om Gud – genom Honom klarar vi allt. Så dessa motstånd vi får från våra medmänniskor och världen ska bara göra oss starkare. Vi är starka, med Guds hjälp kan vi gå på eld.

Gud är inte min nallebjörn som kramas om endast vid dom tillfällena man mår dåligt. Gud är ingen ”sak” man vrider och vänder på, formar och utesluter dom gångerna det inte passar. Gud är inte tillfällig. Han är Evig. Han är Skaparen, och Han formar oss – inte vi Honom. Han finns, har alltid funnits och kommer att finnas i all evighet.

Jag tror att nästan alla människor vet om detta. Dom vet att Gud finns. Att släppa in Honom i ens liv och låta Honom förändra det är dock skrämmande. Bara tanken skrämmer många. Tänk alla uppoffringar man måste göra. När folk ser att man ägnar sin tid åt någon som Gud, som inte är synlig. Ja, då är man sjuk i huvudet. Och inte trygg i sig själv. Men är det inte rädslan för det främmande som gör en svag och feg? Människor finner andra saker i livet som kan släcka törsten för tillfället så dom slipper komma i underfund med dom fundamentala frågorna. Vad händer efter döden? Varför finns vi? Vart kommer allting ifrån? Hur ska ens mänskliga hjärna kunna handskas med dessa frågor. Måste vi inte nå något annat, någonting som är perfekt? Som Gud tillexempel? Men det är just där rädslan tar över. Vad händer om Gud nu finns, och jag tidigare aldrig följt Hans väg? Mycket frågor, få svar. Därför dränker man sig själv i världsliga ting som tillfredställer en ibland. Dock är det aldrig långvarigt. Nångång står vi där, och vi vet att Gud finns – men vi vågar inte möta Honom. Eller så söker vi Honom, och hoppas på att Han finns.


Jag vill citera ur en liten text ur en låt av Regina Spektor

No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one's laughing at God when they're starving or freezing or so very poor
No one laughs at God when the doctor calls after some routine tests
No one's laughing at God when it's gotten real late and their kid's not back from that party yet
No one laughs at God when their airplane starts to uncontrollably shake
No one laughs at God when the cops knock on their door and they say "We've got some bad new”
No one's laughing at God when there's a famine, fire or flood


Sällan ifrågesätter vi Gud vid dessa tillfällen, utan vi söker Honom istället helhjärtat och hoppas innerligt att Han finns.

Vi får tusentals av ärliga chanser att lära känna Gud, vi måste bara våga ta dom chanserna och ta det livsviktiga beslutet. Att följa Gud, eller att förneka Honom.

Vi alla ska stå till svars inför Herren, ty Gud är rättvis.
Alla knän ska böjas för Jesu namn, i himlen på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är Herre, Gud Fader till ära (Fil 2:9-11)


Sevärd!

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. (Joh 3:16)Take me as I am


The book of Eli - Med Denzel washington

Såg precis filmen The book of Eli, Den handlar om en man vars uppdrag är att skydda den enda Bibeln som finns kvar. Vill inte säga mer än så annars förstör man den :P CHECK IT OUT !

Finger of God - En dokumentär om vad Gud gör runt om i världen


New age mässa dag 2

Idag så var jag och Marcus,David och Karl på plats för ännu en spännande dag på mässan. Vi körde på som vanligt med att dela ut lappar om kommande mirakelmöte i kyrkan och gav även ut gratis litteratur,biblar,guide till helande o.s.v. Det började lite segt eftersom det var morgon och därmed inte var så mycket besökare, men fick samtala ändå med lite Mediums och healers och schamaner omkring oss som tyckte vi var unga och frimodiga grabbar som vågade stå för vad vi tror på.

En man som var en Andlig guide gillade oss och han hade sitt utställ bakom oss, han sa

- Ni kommer göra Kristendomen populär, ni är unga och moderna grabbar som inte är rädda för att tala och be för folk.

Kort om dagen och lite vad som hände

Under denna dag så var det lagom med besökare ungefär som igår men skillnaden var att vi fick be för jättemånga och kan faktiskt inte komma ihåg allt och alla, men ska skriva om några som man kommer ihåg särskilt. Men det var säkert runt 50 stycken som vi alla 4 bad för sammanlagt, där faktiskt ALLA vi bad för kände något som var blandannat Gudsnärvaro,värme,frid,glädje även om inte alla blev fullständigt helade så kunde ändå många säga att det var skönt och behagligt. Vi bad väldigt mycket just för ryggproblem och axlar,

Skeptikern

vi bad för en ung tjej som jobbade med Herbalife (välmående,träning och hälsa.) och hon kom fram och sa

- Jag har hört att ni har bett för massa och att det händer saker, vad är det ni gör?

- Då svarade jag bara att det vi helt enkelt gör är att vi lägger händerna på folk och sen kommer Gud och rör vid personen.

Då så var hon lite skeptisk men gick med på att vi kunde få be en bön och hon berättade då att hon gick till en man som höll på med Elektromagnetism eller nåt sånt ..., Där hon skulle testa om han kunde hjälpa henne med hennes rygg för hon hade ibland problem med sin korsrygg och då så istället blev det värre och började känna att det blev som nånting tungt ett slags tryck mot hjärtat kom över henne som inte var behagligt alls. Så då kom jag tänka på innan att den kvinnan som jag skrev ett inlägg om mässan dag 1 från igår hade gått till en som håller på med något liknande och där hon kände tryck i huvudet och där vi då fick be bort det i Jesu namn och hon blev befriad. Men iallafall så fick vi be för henne som var skeptisk men ändå ville testa och när vi lade händerna på henne så kände hon nånting och sa att det var som om nånting som kom från mina fingrar och det tyckte hon var coolt, hon kände att det blev bättre och att trycket släppte. Så hon fick en upplevelse där hon började fundera på att Gud kanske faktiskt existerar och ville möta henne.

Seminarium

Jag och Marcus hade ett seminarium på morgonen där vi skulle tala om Den som söker han finner kl 11:45 där det inte kom någon förrän ca kl 12 och då var det 2 personer som igentligen inte skulle in och lyssna men det var ju tur, för dom var de enda som kom dit (eftersom det var så få besökare på morgonen). En kvinna var en Vit häxa (wiccarörelsen se länk: http://sv.wikipedia.org/wiki/Wicca) och hon berätta lite om sitt sökande och att hon fann det genom att läsa en bok om wicca och hon tyckte att hon kunde känna igen sig i det och därmed börja utöva. Den andra kvinnan höll på med energier och lite så, och vi började då tala enkelt om hur vi sökte och sedan fann Jesus och hur han förvandlade våra liv och undrade sedan om vi fick be för dom.

Och vi började då be för kvinnan som höll på med energier och hon hade problem med axlarna och vi bad om att Gud skulle röra henne och i Jesu namn bota henne, och omedelbart blev hon bra så hon !, när vi hade avslutat den bönen och hon var nöjd över sitt helande så grät den andra kvinnan som var en s.k vit häxa. Och vi kände bara Guds kärlek och nåd för henne så vi började be för att Gud skulle komma med kraft och röra henne verkligen och få uppleva Jesu kärlek, Marcus bara profeterade om att Gud har älskat henne med en evig kärlek och hon blev så rörd och bara grät mer. Sen fick vi kramar från dem båda och skulle fortsätta hålla kontakt genom Facebook.


Kristen medelålderskvinna
Sedan kom en medelålderskvinna förbi som var Kristen och som redan var på väg till en Gudstjänst men som gärna ville ha lite förbön och gärna helande för hennes nacke, där hon berättade att någon hade smällt till hennes huvud i barndomen och det hade suttit i med värk och grejer i huvud och nackområdet. Men vi bad då för helande  men tyckte ändå inte att det blev bättre så då fortsatte vi be och efter det så blev det bättre rörlighet men inte fullt ut.

3 unga tonåringar
Sedan bad vi för 3 tjejer som var mellan 13-17 år och dom hade varit med och jobbat på mässan med Peeling,vård. Dom har vi talat och vittnat för under mässans gång men där det var lite svårt för dom att tro på det som kan ske när Jesus rör vid någon. Men så i slutet på den här mässan så kom den ena fram och ville säga hejdå, så då kände jag bara att jag måste få be för henne så då sa hon - Aha är det för att jag typ är Ateist i mitt tänkande eller vad menar du? då så svarade jag - Nej absolut inte, ville bara välsigna och be för dig innan du drar. Då så gick hon med på det och då bad bara att Gud skulle uppenbara sig för henne och att hon skulle få känna av att Jesus är verklig o.s.v. Så efter bönen tackade hon och jag frågade - känner du nåt? då svara hon -Ja typ mer glädje ..., Under tiden vi stod där kom hennes två andra kompisar och skulle säga hejdå och dom var systrar och var också intresserade av lite bön så då bad vi alla Marcus,Karl och David. Då kände båda en värme och skön känsla och tyckte det var coolt, sen så ville dom ta foton med oss och ville även ha våran signatur på dom biblarna vi delade ut, haha ! :D


Flera andra liknande saker skedde där Gud rörde olika personer under bön. På slutet av mässan så gick vi runt till alla Mediums och spiritister o.s.v. och bad och välsignade dem och där många kände Frid och värme som Gud kom med :)

Gud är God och vi var mycket nöjda och glada över vad Gud gör och gjorde och har gjort under hela mässan igår och idag, det stärkte även vår egen Tro !

New age mässa dag 1

Vaknade pigg och glad idag med hunger för att förkunna evangelium med mina bröder Marcus, Paul och David. Karl blev dålig av någon anledning och kunde tyvärr inte vara med idag men skulle försöka hänga på imorgon. Vi möttes alla upp vid Solnahallen och började fixa ordning med material och Litteratur (Nya testamentet, guide till helande o.s.v.) Sedan när vi började ställa fram bord och planscher så började vi dela ut traktat och hade massvis med bra samtal med människor om Jesus och vad Guds ord säger, vi bad för olika personer såsom mediums, healers,vanliga besökare. Och fick se Gud röra vid dom vi bad för. 3 stycken tog emot Jesus som sin frälsare och 2 helanden, det första helandet var en kvinna i medelåldern som hade opererat knäet och där det inte hade blivit bra efter en operation, så vi bad för henne i Jesu namn att smärtan skulle lämna och omedelbart gensvara hon med ett förvånat ansikte och sade - Det blev ju bättre !, och vi frågade om det var någon smärta kvar och då sa hon att det var fortfarande lite stelt. Så vi frågade om vi fick be igen och att vi tror på en Gud som botar till 100%, och det gick hon med på så fortsatte vi i Jesu namn och hon sade då återigen - Det blev bra helt enkelt, och menade att hon var botad ! :)

Det andra miraklet Herren gjorde var när vi bad för en Healer som hade ont i axeln och hade svårt att röra på den, och berättade då att hon hade varit hos en annan Healer därinne som gjorde att hon blev typ värre och fick istället huvudvärk som låg och tryckte. Hon sa att hon såg när vi bad för kvinnan innan och fick då tro för att det kunde nog bli bättre och ville att vi skulle be för henne att bli av med sin smärta. Så vi tog då olja och smörjde hennes panna i Herrens namn ( Är någon bland eder sjuk, må han då kalla till sig församlingens äldste; och dessa må bedja över honom och i Herrens namn smörja honom med olja.

Och trons bön skall hjälpa den sjuke, och Herren skall låta honom stå upp igen; och om han har begått synder, skall detta bliva honom förlåtet.) Jak 5:14-15

och bad att trycket måste släppa i Jesu Kristi namn och att axeln skulle bli befriad och smärta därmed skulle gå. Hennes gensvar blev då - Det är ju borta, jag känner ingen smärta längre !

 

All Glory To GOD !
RSS 2.0