Lästips !

Jag är oerhört glad men också chockad över att Media för en gångs skull ger en rättvisande bild av Nya testamentets historicitet och pålitlighet !


Se här http://www.aftonbladet.se/debatt/article6871060.ab

Tro

Gud är inte i första hand till för att förstås utan Tro på!

Varför heter det Tro?, jo för att man ska tro, förmoda, anse för vara troligt, men om man ser det man redan tror på då är man övertygad och då vet man, så tro handlar om att kunna förlita sig på det man inte ser.

Luk 8:49  Medan han ännu talade, kom någon från synagogföreståndarens hus och sade: "Din dotter är död. Besvära inte Mästaren längre."
Luk 8:50  Jesus hörde det och sade till honom: "Var inte rädd. Tro endast, så får hon liv igen."Vår möjlighet För att bli Kristen och födda på nytt och bli döpta, det börjar inte i huvudet utan i hjärtat
Rom 10:10  Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.

Det är inte oförståndigt att söka Gud det är förståndigt, Men det är inte med förståndet som vi söker som vi kopplar upp utan det är på ett Andligt sätt.
Ord 3:5  Förtrösta på HERREN av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd.

Psa 14:2  HERREN blickar ner från himlen på människors barn för att se om det finns någon förståndig, någon som söker Gud.

Joh 20:27  Sedan sade han till Thomas: "Räck hit ditt finger och se mina händer. Och räck hit din hand och stick den i min sida. Och tvivla inte utan tro!"

Joh 20:29  Jesus sade till honom: "Därför att du har sett mig, tror du. Saliga är de som tror, fastän de inte ser."


Vi måste kunna förlita,förtrösta,Tro på att Gud finns även om vi inte alltid upplever det så.

Lite funderingar

Jag är en person som tänker väldigt mycket, jag vill så gärna få svar på så många frågor samtidigt som jag vet att det inte finns svar på allt. Jag kan också ibland undra varför människor så lätt går på allt och tror på allt som dom själva vill höra.

2 Tim 4:3  Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen.
2 Tim 4:4  De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter.

Det är så roligt för man kan tala med vissa människor om Gud och direkt blir dom som inte är troende arga/irreterade och svarar att dom inte tror på varken det som står i Ordet eller att det finns nån Gud, Sen När dom sen erkänner att dom ens aldrig forskat/studerat i skrifterna eller reflekterat över Guds existens.

Själv blir jag ledsen över att dom som inte kan tro på Gud inte vill söka sig eller försöka förstå sig på eller helt enkelt vara öppen för Gud, om man är intresserad av liv efter döden eller meningen med livet, hur vi kom till o.s.v. kan man inte bara försöka läsa i skriften efter svar?

Och varför inte Tro på Gud istället för att inte tro på något alls, för man förlorar ju inget på att tro på Gud. Däremot gör man det om man inte tror och man får reda på att han verkligen finns när man Dör?

Det är också så skumt för mig att människor kan tro och söker sig till spådom och tarotkort, stjärntecken,Karma,spöken you name it!

Men inte på Gud?


Intervju med Jim Caviezel

Jätteintressant intervju med Jim caviezel som spelar Jesus Kristus i filmen "The Passion of the Christ" Där han berättar om själva inspelningen under filmen om hur han upplevde både fysiskt och psykiskt gällande rollen, Han berättar även om sin Tro och vad han upplevde!


Burning desire

Brukar lyssna en del på Jason upton, för jag tycker han har en sån passion för Gud och sjunger med sån känsla mycket av det han sjunger är direkt från hjärtat (freestyle) och han brukar ibland sjunga profetiskt/Andligt ut ! En del kanske tycker han är bara rent av irreterande men jag gillar hans stil alla är vi unikt skapade och har olika gåvor som den levande Guden har lagt ner i varje person.


He is the King of Kings and Lord of Lords !


Religion eller Relation?

Gud vill inte ha din Prestation utan han vill ha din Kärlek !


Har frågat mig själv under en tid vad har jag för Guds bild och hur är min Tro på Gud, är det en Religion för mig och lagiskhet eller är det en Relation?

Lagen gavs genom Mose, nåden och sanningen kom genom Jesus Kristus. Johannesev. 1:17

Ty bokstaven dödar, men Anden ger liv. (2 Kor. 3:4—6)

Ni forskar i Skrifterna för ni tror att de ger er evigt liv. Men Skrifterna pekar på mig (Joh 5:39)

Lagen för mig är Religion, nåden och sanningen är en given Relation med den levande Guden genom Jesus Kristus. Eftersom Lagen kom för att Människan skulle få en balans och för att Gud är en Helig Gud, Men Gud visste också att ingen skulle kunna leva upp till lagen eftersom det står "Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud." Romarbrevet 3:23. Men det finns ingen rättfärdig på jorden som alltid gör det goda och aldrig syndar. Bry dig inte om allt som sägs. Då hör du inte när din tjänare förbannar dig.
Många gånger - det vet du själv - har också du förbannat andra.
(Pred 7:21-23)

Att vara lagisk är att syssla med ett regelverk i stället för att tjäna Gud i kärlek. Lagiskheten gör också ofta människan dömande. Dömandet i sin tur hindrar människan att uppfyllas av helig Ande. Regelverket blir Gud i stället för att Gud får vara Gud. Självklart blir det svårt att tro att Gud gör under om man bekänner sig till ett regelverk, ett beteendemönster i stället för till undrens Gud.

Sann frihet är att tjäna Kristus i kärlek. Lagen upphävs inte utan vi får ett nytt sinnelag.  Det är tron och inte gärningarna som gör oss rättfärdiga.
Den berömmelse som kommer av lagens gärningar är borta.

Den som genom tron är förenad med Kristus kan uppfylla lagens krav som är kärlek till Gud och kärlek till nästan.

Rom 3:20 Ty genom laggärningar blir ingen människa rättfärdig inför honom. Lagen kan bara ge insikt om synd.

Men nu är vi lösta från lagen, eftersom vi har dött bort från det som höll oss fångna. Så står vi i Andens nya tjänst och inte i bokstavens gamla tjänst. Romarbrevet 7:6
Stå inte i skuld till någon utom i kärlek till varandra. Ty den som älskar sin nästa har uppfyllt lagen. Dessa bud: Du skall inte begå äktenskapsbrott, Du skall inte mörda, Du skall inte stjäla, Du skall inte ha begär, och alla andra bud sammanfattas i detta ord: Du skall älska din nästa som dig själv. Kärleken gör inte något ont mot sin nästa. Alltså är kärleken lagens uppfyllelse. Romarbrevet 13:8-10

"Mästare, vilket är det största budet i lagen?" Han svarade:
"Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd. Detta är det största och främsta budet. Sedan kommer ett som liknar det: Du skall älska din nästa som dig själv. På dessa två bud hänger hela lagen och profeterna." Matteus 22:35-38

Men om ni leds av Anden, står ni inte under lagen. Galaterbrevet 5:18

Bön

Bara några av många verser om bön :

Ropa till mig på nödens dag, så skall jag rädda dig, och du skall ära mig. (Ps. 50:15)

Gör er inga bekymmer, utan lägg fram alla era önskningar inför Gud, genom bön och åkallan, med tacksägelse. (Fil. 4:6)

Allt vad ni ber om i era böner, det skall ni tro att ni redan har. (Mark. 11:24)

Tro mig: vad ni ber Fadern om, det skall han ge er i mitt namn. (Joh. 16:23)

Vi har den frimodiga tilliten till honom, att om vi ber om något efter hans vilja, så hör han oss. (1 Joh. 5:14)

Ni ber men får ingenting, därför att ni ber så illa, bara för att ha något att slösa bort på era njutningar. (Jak. 4:3)
Hej på er!

Hej !, som ni kanske har sett så har jag gjort en del videoinlägg här och på min systers blogg.
Där har jag talat lite om både Kristendomen och Islam, jag är själv Kristen och min syster är Muslim. Vi försöker att följa vår tro så gott vi kan men i modern tid så kan vi människor lätt dras till det som finns här i världen och som lockar ögat eftersom vi i det här fallet är unga och vi utforskar världen och våra liv och testar på olika saker och försöker hitta vår identitet, så kan vi lätt bli förvirrade och ha beslutsångest, bli rädda osäkra nervösa, Människan är på ett sätt en märklig varelse när det kommer till sånt,Hon behöver alltid svar,bevis,bekräftelse. Utan det tvivlar hon, är hon förlorad, Blir hon rädd. Därför tycker jag också att när någon har valt att följa en väg (religion) så ska man respektera det även om man inte håller med, livet ska ju handla om kärlek och respekt till varann och, man ska inte behöva bråka över/om religion utan lära sig istället genom att läsa för att få en egen syn på det hela, vi är alla olika och unika såsom jag anser Gud har skapat oss på detta sätt, för hur kul skulle det vara om alla människor skulle vara lika varandra i allt, tänk er själva om vi gillade samma mat,samma musik,samma tjej eller samma kille, samma djur, samma ämne, samma sport och så vidare ...

Vi skall istället lära av varann och dra nytta av varann sen kommer också kunskap av att läsa och forska men det betyder fortfarande inte att man alltid har rätt bara för att man har kunskap om något, Jag är själv väldigt intresserad av Religion,Historia,Filosofi.

Predikaren 6:12 Vem kan säga hur man bäst bör använda de få dagarna under sitt korta liv? Och vem kan veta något om framtiden sedan han är död?


Vad är du intresserad av, dela med dig :) ?

kolla också in min systers blogg www.chamsinenews.blogg.se

Bless !

Checka in videon och tänk på andra!

Ibland när allt är irriterande och ens dag är jobbig, så måste man stanna upp och tänka på hur andra känner sig också, lära sig att bry sig mer :)

Jag och syrran babblar lite :P


Videobloggen

Jag har haft jättekul med att videblogga, som ni kanske har märkt så är mina videoinlägg rätt så korta och kan därför vara lite dåligt med information om ämnet som tas upp i varje video, jag har typ 100 grejer jag vill tala om i videobloggen men vill inte bomba med massa inlägg så folk knappt hinner se dom hehe, men kommentera gärna om vad jag ska tala om och vad som ni tycker är bra eller mindre bra med mina videoinlägg.

Bless !


Samtal mellan en Kristen och Muslim

Hej Daniel !

Kul att du hittade hit, jo det har jag stött på många gånger. Det brukar vara ett av det vanligaste sätten att provocera kristna, men kom ihåg att många Kristna beter sig på samma sätt också. Om du inte är så påläst och vill undvika att provocera tillbaka så strunta i att debattera, det du kan göra är att tala om Guds kärlek för människan genom Jesus Kristus och vad syftet är med det glada budskapet !
Stå fast i tron och låt ingen trycka ner dig.

Ords. 15:1 ”Mjukt svar stilla vrede, hårda ord väcker harm”

2 Tim 2:24-25 2 Tim 2:24-25
och en Herrens tjänare skall inte strida; han skall vara vänlig mot alla, kunna undervisa, ha tålamod [25] och med mildhet föra dem till ordningen som säger emot honom. Kanske låter Gud dem omvända sig och komma till insikt om sanningen,

1 Petr 3:15
”Var alltid beredda att svara var och en som kräver besked om ert hopp. Men gör det ödmjukt och respektfullt”

Det man brukar höra från vissa muslimer är , - Ni tror på 3 Gudar, eran Bibel är översatt tusentals gånger och förvanskad, Jesus är endast en Profet,

Det vanligaste man hör från Kristna är, Bibeln kom före Koranen, Allah är inte samma Gud, Mohammed fick kunskap av Kristna runtomkring honom och från judarna.

Om Alkohol


Fantastisk liknelse

Dom som läser min blogg, SNÄLLA, kolla på denna video den berör verkligen och man blir så ledsen när man ser den för Guds kärlek för oss är så stor.

Religion


Om Förlåtelse


Äktenskap inom Islam & Kristendomen


Slag från hjärtat - Ge o Få

Bra låt med sann text


Förslag

Om ni vill att jag videobloggar om något speciellt, lämna gärna en kommentar!

Min syn på Islam


Joe budden - Pray for me


Flame - Joyful Noise (Kristen Hiphop=Tung)


Min Bibel

Denna Bibel fick jag av en god vän på min 20-årsdag, tyckte den är otroligt fin. Det är Svenska folkbibeln (Studiebibel)


Böneämne?

Jag ville bara säga att om det är någon som vill att jag ska be för någonting så är det bara att skriva vad ni vill att jag ska be för. Det kan vara vad som helst om någon mår dåligt,deprimerad,sjuk,ekonomiska problem,förhållanden,familj,vänner o.s.v. Så säg bara till så nämner jag er i mina böner.

Matteus 7:7 Bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er.
Matteus 7:8 Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.


Första videoinlägget om min tro


Vad tycker ni?

Jag funderar på att starta en videblogg här på bloggen, även om jag har få läsare så vill jag försöka fortsätta hålla bloggen levande, meningen med att jag har denna blogg är ju främst för att nå ut till folk som är intresserade av Kristendomen och som är sökande och även tvivlande som vill titta in här. Jag delar också gärna med mig om mitt eget vittnesbörd och kristna liv.

Skulle vara kul att veta vad ni vill att jag ska tala om i videobloggen, eller någonting som ni söker svar på.
Jag tycker att jag är ganska dålig på att formulera mig i ord när jag skriver, så tänkte att det vore enklare att ha en videoblogg.


Far och son (offrar)

Jag har lagt upp denna video förut på bloggen men den ger en så bra bild på Guds kärlek för oss människor och vad offrandet innebar !Vad är sanning?

Vem kan säga: -  jag har sanningen, eller, - jag vet vad sanningen är!

Det är just det som jag tyckte var lite knepigt innan jag blev frälst. För jag undrade alltid vad är sanning och vad är livet?


När jag var runt 14-15 år så började jag faktiskt fundera på varför lever vi och vem som har skapat allt och vad är målet?

Hur ska vi någonsin vara 100% säkra på vad som är meningen med livet och hur allting har blivit till. Folk brukar ju säga det som är sanning för dig är sanning för dig och det som verkar rätt för dig är rätt för dig.

Eftersom ingen vet?

Men om man har upplevt sanningen hur man då förmedla den?

Hur ska jag få någon att tro på det?

Hur ska jag bevisa det?

Ja, det finns många frågor men få svar ....

Jag tyckte själv att om det nu finns så många religioner och sekter o.s.v.
Hur ska jag då någonsin veta vilken religion eller sekt som har sanningen och vilken som är den rätta?
Det jag gjorde var att läsa på lite här och där för att få lite perspektiv på det hela men inte så noggrant utan som de flesta gör som är nyfikna av att ta reda på om de 3 huvudreligionerna (Judendomen,Kristendomen,Islam) eftersom det är dom som är de största religionerna och har flest anhängare, och då började jag även fundera på varför det är så?, och varför så många väljer att tro på dem. När jag även kollade upp statistiken visade det sig att Kristendomen är den ledande och har över 2 miljarder anhängare. Då undrade man ju hur det kan vara så och det gör det mer intressant,

Sen så är ju det väldigt mycket hyckleri inom alla religioner, och det ni mina vänner ska man faktiskt inte lägga så mycket vikt på eftersom vi är endast människor och vi gör fel, jag brukar säga skyll inte på Gud för vad någon har gjort utan skyll på människan eftersom det vi som gör fel inte Gud. Det kanske inte låter rättvist att säga så, men tänk efter om Gud nu är helig och synd finns inte i honom och inte heller mörker och han är Kärlek rakt igenom och god,rättvis o.s.v. Han är ju rättvis eftersom han skapade människan med en fri vilja, Han kunde lika gärna om han ville göra oss till robotar som var tvungna att leva i gemenskap med honom och tvingas att tillbe honom. Men nej! Han är en sån Kärleksfull och god Gud att han lät oss själva ha en fri vilja genom att sätta Kunskapens träd i Edens lustgård, varför då? varför skapade han ens trädet och lät det stå där om det nu orsakade separation? jo för att han ville ge oss möjligheten att välja äpplet som ledde till själva separationen från
Honom.

Och möjligheten till att inte äta det då vi skulle fortsatt i gemenskapen att leva med honom. Det intressanta är att även fast Adam och Eva valde att äta av trädet och därmed föll i synd (synd=Missa målsättning) så gav inte Gud upp om mänskligheten eftersom han älskar oss så mycket att han sände sin Enfödde son för oss att dö för våra misstag,synder som vi själva valde att begå. Det går inte ens med bokstäver eller med min egen tunga att förklara vad som är det fina med det hela, Gud behövde inte ens göra det men pga av Hans kärlek för oss så lät han sig offras för vår räddnings skull och den nåden är obeskrivlig man kan inte greppa den !, haha oj nu har jag också märkt hur jag har hamnat ur ämnet men Gud är så fantastisk!


För att du inte tog det gudomliga

För att Du inte tog det gudomliga
Dig till en krona
För att Du valde smälek och fattigdom
Vet vi vem Gud är

För att Du lydde fram till det yttersta
Döden på korset
Vet vi vad seger, vet vi vad väldighet
Vet vi vad Gud är

För att Du nedsteg, hit till de plågade
Hit till de dömda
Vet vi att ingen ensamhet finns mer
Vet vi var Gud är

Därför ska alla sargade döende
Alla de dömda
Säga med alla heliga saliga
Jesus är Herre

Därför ska alla världar och varelser
Allt som varit
Är och ska komma en dag bekänna det:
Jesus är Herre


RSS 2.0