Bibeln=Böcker


"HERRENS ord är ett rent ord, likt silver som rinner ner på jorden, luttrat i degeln, renat sju gånger. Du HERRE, skall bevara dem, du skall för evigt beskydda dem för detta släkte."
(Ps. 12:7-8.)

"Jag skall vaka över mitt ord" Jer 1:12

Det är dyrbarare än Guld, än mängder av fint guld. De är sötare än honung, än renaste honung.  Psa 19:11


Bibeln (Latin Biblia),av Grekiska Biblia=Böckerna, Den heliga skrift är en samling av böcker vars skrifter tillkommit under en tidsrymd av omkring 1600 år, från ca 1500 f.Kr till ca 100 e.Kr. (enligt modern religionsvetenskap vanligen från ca 1000 f.Kr.) och som utgör de Kristnas Heliga Skrift. Bibeln är indelad i två delar

Gamla testamentet: Skapelsen, Israels och Judiska folkets historia,Lagen och Profeterna tills omkring 400 f.Kr.

Nya testamentet: Jesu liv och förkunnelse samt de första kristna församlingarnas tillväxt och utbredning, Apostlagärningarna och Paulus brev (Vad Jesus gör nu, efter att han har återvänt till Himlen.
Ett Förbund genom honom (Jesus) till dom som tror

Bibeln: Består av 66 böcker, Gamla testamentet: innehåller bibelns första 39 böcker dessa skrifter förutsäger och ger detaljer kring Jesu tillkommelse (Jes:53)

Nya testamentet: Innehåller 27 böcker där det då talas om fullbordandet av det som hade profeterats eller förutsagts i de Gamla testamentet.




Bibeln är Guds skrivna Ord och är den högsta uppenbarelsen om Hans existens. Hela Bibeln är ofelbar och grunden för den kristna tron. Bibeln är till för alla, kan förstås av alla och uppenbarar Guds vilja för oss genom den Helige Andes vägledning och uppenbarelse. Bibeln formar och rustar oss för varje god gärning.

Joh Upp 22:18-21 För var och en som hör profetians ord i denna bok betygar jag: Om någon lägger något till dessa ord skall Gud på honom lägga de plågor som det är skrivet om i denna bok. Och om någon tar bort något från de ord som står i denna profetias bok, skall Gud ta ifrån honom hans del i livets träd och i den Heliga staden, som det står skrivet om i denna bok. Han som betygar detta säger: "Ja, jag kommer snart." Amen, kom, Herre Jesus!

Herren Jesu nåd vare med er alla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0