Tala till Gud - Han är alltid närvarande

Många kan fråga sig hur det går till när man ska be?

Många människor ser bönen som någonting mystiskt eller gåtfullt, eftersom de inte inser att det helt enkelt handlar om att prata med Gud. Men det handlar faktiskt bara om att låta Gud ta del av alla våra tankar, dystra tankar, glada tankar, belåtenheter och besvikelser.

Betrakta Gud som den bästa vän du någonsin kan ha. För du måste ju hålla med mig om en sak - vem mer kan du berätta alla dina innersta känslor för och veta att han inte säger något till någon annan? Vem är alltid beredd att lyssna när som helst på dygnet? Vem mer kan du lita på aldrig kommer att svika, göra narr av dig eller strunta i dig?

När vi "pratar med Gud", så är det oftast i tystnaden, i tanken. Man skulle kunna kalla det telepati. Vi behöver inte forma oss i ord. Bönen kan vara - och är ofta - ordlös. Men det betyder ingenting. Gud läser våra tankar (eller som bibeln uttrycker det: Han "känner vårt hjärta").

Det handlar inte om att endast tillbe, eftersom Gud alltid är närvarande och vet allt du gör i både ord tanke och handling. Det handlar om kommunikation att kunna tala precis som man talar till sin Pappa eller Mamma, Gud vet allt om dig så du behöver inte förklara dig men du kan tala med honom och förvänta dig att han svarar tillbaka, men många tror ju att Gud svarar ju inte. Men så är det inte riktigt för vi förväntar alltid oss att saker och ting ska ske som vi tror eller som är mest logiskt för oss, Gud kan svara precis som han vill bara att man inte alltid riktigt förstår det och kanske kallar det för en slump. Gud kan svara dig på alla möjliga sätt men främst genom sitt Ord (Bibeln) och även det levande Ordet (Jesus)

För Gud har skrivit ner som ett brev till människan som innehåller 66 böcker med 40 författare och genom det gamla förbundet skapat lagen för att människan skall leva efter den så att vi kan komma närmre Gud i att inte skapa ondska eftersom Gud är Helig, Men eftersom Gud förstod att det är omöjligt för människan att hålla lagen och vara fullkomlig så sände han sin Enfödde Son, Som kom ner och tog bort all vår synd och börda så att gemenskapen skulle kunna återupprättas genom honom (Sonen) så att vi människor åter kunde komma inför Gud med Jesus som vår frälsare som friköpte oss från den ondes våld här i världen om endast Tror på vad han (Jesus) gjorde för oss, så kan vi bli rättfärdiga genom Tron och få ta del av barnaskapets Ande vilket ropar "Abba" Fader !

Amen

Kommentarer
Postat av: Sour

Tungt inlägg! Saknar dej också. Fortsatt att blogga!

2010-06-25 @ 05:06:51
URL: http://chamsinenews.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag kunde inte säga det bättre sj'lv! helt grymt inlägg. Amen , jesus is life !

2010-07-20 @ 00:27:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0