Rätt eller Fel?

Vem kan säga hur man bäst bör använda de få dagarna under sitt korta liv? Och vem kan veta något om framtiden sedan han är död? (Pred 6:12)

Livet känns kort ibland och man vet inte riktigt hur man ska leva eller bete sig ibland för man kan själv vara deprimerad,glad,ledsen,bitter,arg,förvirrad o.s.v. Men man försöker leva för dagen och göra det bästa.

Människan är en märklig varelse, Hon behöver alltid svar,bevis,bekräftelse. Utan det tvivlar hon, är hon förlorad, Blir hon rädd. Jag har tänkt mycket på detta och hur människor lever sina liv, det som alltid har förundrat mig är varför dom flesta människor har så svårt att Tro på Gud. Jag brukar tänka att hellre tro på Gud än att inte tro på Gud, Det som också förundrar än är att folk verkar inte riktigt bry sig om vad som händer när dom dör, många spekulerar och dom flesta tänker att  då får dom väl se när det väl inträffar. Jag brukar tänka att oavsett hur alla lever sina liv så kommer det att ta slut förr eller senare och då har man ju haft en chans att lära sig om Kristendomen och Gud, Inte för att jag säger att alla är dömda än. Men det är så att om du inte tror på vad Kristus har gjort för dig och bett om förlåtelse för dina synder, så är det rätt så svårt enligt Bibeln att komma in i Guds rike, eftersom Gud är helig och rättvis. Det vill säga att om han ska vara en rättvis domare så måste han döma rätt för de lagar du har brutit,

Tänk dig själv rent logiskt att i en rättsal så ska en mördare t.e.x. få sin dom och domaren bara låter en person som inte ens bett om förlåtelse eller ångrar sig rakt av bara nekar sitt brott inför domaren och domaren ändå säger att han får en chans till och är fri att gå, det skulle ju bara vara ologiskt och fel både mot familjen som har förlorat en medlem och mot alla andra.

det är ju bara en enkel liknelse man själv kan göra av dom brott som finns. Där det uppenbarligen visar vad som är rätt och fel, men tänk dig nu istället att när domedagen kommer så ska Gud då säga till miljontals människor som har begått vidriga brott att det är lugnt och att dom får komma in ändå, hur skulle det se ut och hur skulle det kännas för människor som älskar Gud och som har bett om förlåtelse?


Herre, du är god, och villig till att förlåta. Du är barmhärtig mot alla som ber om din hjälp. (Psa 86:5)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0