Tron är central Del 2

Hur räknar Gud en Människa Rättfärdig?

Gud är rättfärdig och gör den rättfärdig som tror på Jesus. (Rom 3:21-31) Vi tror alltså att vi utan att ha förtjänat det blir vi rättfärdiga av Guds nåd, genom att Gud utgav sin egen Son som ett försoningsoffer för oss som tror.
4Men när tiden var fullbordad sände Gud sin Son, född av kvinna och ställd under lagen, 5för att han skulle friköpa dem som stod under lagen, så att vi skulle få söners rätt. Galaterbrevet 4:4,5

Jesus kom för att fullborda lagen. (Matt 5:17) Jesus tog vårt straff för synden på sig och han dog i vårt ställe.

Han var utan Synd och synden fanns inte i honom, han levde ditt och mitt liv men han levde också ett Felfritt människoliv där han inte syndade. Han var det perfekta offret eftersom han inte kunde dömas för något men straffet tog han på sig för att världen skulle bli frälst genom honom.

Jesaja 53;
4Ändå var det vårt lidande han bar och våra sorger som tyngde honom. Vi trodde att hans lidande var ett straff från Gud för hans egna synder,

5men det var för vår skull han blev sårad och slagen. Han blev misshandlad för att vi skulle få frid. Han blev straffad, men vi blev friade! I hans sår finns det helande för oss!

6Det var vi som gick vilse som får. Det var vi som lämnade Guds stigar för att gå våra egna vägar. Ändå lade Gud alla våra skulder och synder på honom!

Alla borde Läsa Jesaja 53, det handlar om Profetian om Jesus lidande i Gamla testamentet långt innan han fanns på Jorden.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0