Tungotalet 1

När folk hör talas om tungomål så blir det olika reaktioner såsom -åh vad coolt, vad läskigt, hjärntvättat påhitt,mystiskt,underbart m.m ....

Tungotal är helt enkel ett bönespråk givet av den Helige Anden, där språket kan låta både som ett jordiskt språk men framförallt ett himmelskt språk som ingen förstår inte ens den som talar det eftersom orden som kommer ut är det din Ande talar till Gud Fadern.

Det är som ett hemligt bönespråk där din Ande ber och talar om allt för Fadern.

Tungotal ett tecken på dop i Helig Ande
Ja, jag är döpt i den Helige Ande och tungotalare. Det hände i början av 2009. Tungotalet är ett tecken på dop i Helig Ande, men det finns många olika nådegåvor:


4Det finns olika slags nådegåvor, men Anden är densamme. 5Det finns olika slags tjänster, men Herren är densamme. 6Det finns olika slags kraftgärningar, men Gud är densamme, han som verkar allt i alla. 7Men hos var och en uppenbarar sig Anden så att det blir till nytta. 8Den ene får av Anden ord av vishet, den andre ord av kunskap genom samme Ande. 9En får tro genom samme Ande, en får gåvor att bota sjuka genom samme Ande, 10en annan att utföra kraftgärningar. En får gåvan att profetera, en annan att skilja mellan andar. En får gåvan att tala olika slags tungomål, en annan att uttyda tungomål. 11Men allt detta verkar en och samme Ande, som efter sin vilja fördelar sina gåvor åt var och en. 1 Korinthierbrevet 12:4-11

Tungomålstalet är ofta tecknet på dop i Helige Ande det kanman tydligt se i apostlagärningarna. -->

6Och när Paulus lade händerna på dem, kom den helige Ande över dem, och de talade med tungor och profeterade. Apg 19:5

Tungotalet har vi fått för att vi skall bli uppbyggda i vår tro när vi talar i tungor. Får vi dessutom gåvan att uttyda tungotal blir andra som lyssnar uppbyggda.

Tungotalet har vi fått för att vi skall bli uppbyggda i vår tro när vi talar i tungor. Får vi dessutom gåvan att uttyda tungotal blir andra som lyssnar uppbyggda.

Paulus: 
Den som talar tungomål uppbygger sig själv, men den som profeterar uppbygger församlingen.
Jag önskar att ni alla skall tala tungomål men hellre att ni skall profetera. Den som profeterar är förmer än den som talar tungomål, om inte denne uttyder sitt tal, så att församlingen blir uppbyggd. 
1 Korinthierbrevet 14:4,5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0