Håll dig nära Honom

Blanda inte din tro med tvivel - Tro hela vägen!
I denna passage beskriver Paulus den otroliga kraft som Jesus gjort tillgänglig för oss genom hans död på korset och uppståndelsen den tredje dagen. När Jesus slog följe med Emmausvandrarna och talade med dem i början “var deras ögon slutna, så att de inte kände igen honom” (Luk 24:16). De var bedrövade över att Jesus hade dött. De hade blandade känslor, både av tro och tvivel. Jesu sa till dem: “Så oförståndiga ni är och tröga till att tro på allt som profeterna har sagt”. Efter en stunds dialog med Jesus “öppnades deras ögon, och de kände igen honom, men han försvann ur deras åsyn”(v.31). De sa till varandra: “brann inte våra hjärtan när han talade med osss på vägen och öppnade Skrifterna för oss?” (v.32). De gick sedan till de andra lärjungarna och sa: “Herren har verkligen uppstått”.

Närhet till Jesus ger oss bönesvar
Detta behöver bli en verklighet även för oss, hela tiden, varje minut, varje dag! Vi behöver gå hela vägen med Jesus. Att tro på hans kraft och förmåga i varje situation och omständighet. Emmausvandrarnas hjärtan upplystes, de fick en rätt kunskap om hans uppståndelse och kunde genom detta göra Guds kraft tillgänglig i sina liv. Men utan att tillbringa tid med Jesus som de gjorde kan ingenting hända. I vår närhet med Jesus föds mirakler. Är vårt liv i mörker, så är Jesus vårt ljus. Är vi sjuka, så är Jesus vår läkare. Saknar vi bröd, så är Jesus vår försörjare. Är vi instängda, så är Jesus vår väg. Är vi övergivna, så är Jesus vår Herde. Det enda vi behöver göra är tro hela vägen.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Amen! Utan att tillbringa tid med Jesus, kan ingenting hända. Filipperbrevet 4:13 "Allt förmår jag genom HONOM som ger mig kraft"

2011-01-12 @ 15:21:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0